Mistrovství ČR juniorů a juniorek do 23 let

Další ročník MČR do 23 let proběhlo v sobotu 29.9. v Holešově. Startovalo zde 32 závodníků a 19 závodnic z celé republiky. Za náš oddíl odcestovali na Moravu 2 junioři a 3 juniorky, kteří domů přivezli krásný 3 medaile, 2 zlaté a 1 bronzovou.

První medailistkou a rovnou zlatou, byla Lucie Bariová. Ve váhové kategorii do 48 kg utrhla 35 kilo a nadhodila 49 kg. Pro Lucii to byl první start na republikové soutěži a velice úspěšný. Po Lucii přišla na řadu Nela Zachardová, která před nedávnem startovala na Visegrad cupu. Nelča ve váhové kategorii do 63 kg, ve které byla nejlehčí, vybojovala 4. místo s výkony 47 kg v trhu a 66 kg v nadhozu. Poslední z našich děvčat v soutěži byla Vendula Přibylová. Pro Vendy to byl taktéž premiérový start na republice, tak nebylo divu když přišla malá nervozita. I když byla pro ni jasná jedna z trojice medailí ve váhovce do 69 kg, tak bohužel se Vendy nezdařil trh, kdy třikrát nevzepřela 55 kg. V nadhozu si zapsala 60 kg.

V mužské části bojovali v našich barvách 2 závodníci. První z nich byl Petr Stránský. Petr týden před republikou startoval na Akademickém MS v Polsku, kde si zlepšil své osobní rekordy. Letos stejně jako v loňském roce Petr vybojoval zlatou medaili, kdy ve váhovce do 77 kg urthnul 124 kg a nadhodil 140 kg. Navíc se v Top 12 umístil na 4.místě. Ve váhové kategorii do 105kg nastoupil náš poslední závodník Tomáš Ott. Tomáš už v květnu z MČR do 20 let vybojoval bronzovou medaili a v úspěchu pokračoval i v Holešově. Díky 115 kg v trhu a 125 kg v nadhozu si opět zajistil třetí místo a domů přivezl další bronz.

Závěrem chceme doplnit, že závodníci Bariová, Přibylová a Ott, museli pro zisk medailí zakládat na svých osobních rekordech ,ale i přes tuto obtížnost si každý z nich vylepšil svůj osobní rekord.

Všem závodníkům blahopřejeme a těšíme se z dalších úspěchů 🙂

Kompletní výsledky : MCR junioři_juniorky do 23 let 2018

 

Horní řada z leva : Aleš Smolák, Vendula Přibylová, Lucie Bariová, Nela Zachardová, Tomáš Ott Spodní řada z leva : Jiří Kuba ml., Petr Stránský

 

Zlatá Lucie Bariová

 

Zlatý Petr Stránský

 

Bronzový Tomáš Ott