Univerzitní Mistrovství světa, Polsko

V Polsku ve městě Biala Podlaska, proběhlo v termínu od 20.9. do 23.9. Univerzitní Mistrovství světa. Sjeli se zde vysokoškoláci z 26 států, mezi kterými nesměli chybět ani naši studenti. Pod vedením Brněnského trenéra Milana Luttera a trenéra Jiřího Gasiora, který je zároveň úspěšný reprezentant, přijelo do Polska reprezentovat 7 českých závodníků. Mezi nimi byl i náš oddílový člen a kolega Petr Stránský.

Petr na svůj závod nastoupil v pátek 21.9. ve váhové kategorii do 77 kg. Proti němu ve skupině bojovalo 10 soupeřů, společně s reprezentačním kolegou Davidem Mahovským. V trhu Petr úspěšně zakládal na 122 kilogramech. Druhým pokusem přidal na 126 kg, které bohužel byli neplatný, ale třetím pokusem již byl úspěšnější a ze 126 kily se po trhu umístil na 5. příčce. V nadhozu dostal nad hlavu 150 kg a tak v celkovém pořadí vybojoval pěkné 7. místo.

Pro Petra to v premiéře tohoto závodu nebyl úspěch jen v umístění, ale zároveň v překonání všech osobních rekordů. V trhu o 3 kila, v nadhozu o 8 kilo a ve dvojboji dokonce o 13 kilogramů. Tímto Petrovi gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů nejen v reprezentaci.

Kompletní výsledky : Results_Book_FISU_2018

Z leva : Milan Lutter, Petr Stránský, David Mahovský, Jiří Gasior