Mistrovství ČR Mužů a Žen 2018

O svátečním víkendu 17. a 18. listopadu, proběhlo v Havířově Mistrovství České republiky ve vzpírání mužů a žen. Na nejvyšší domácí soutěž jednotlivců se sjelo 36 závodníků a 37 závodnic z celé republiky. Nechyběli zde ani reprezentanti, kteří se nedávno vrátili z Mistrovství Světa v Turkmenistánu.

V sobotu, jako už tradičně, závod zahájili muži. Mezi nimi ve váhové kategorii do 77 kg, nastoupil náš člen Petr Stránský. Bohužel se Petrovi moc nedařilo. Po úspěšném trhu, kde si zlepšil osobní rekord na 128 kg, dvakrát nenadhodil 145 kg a jednou 146 kg. I přes to, byl letošní rok pro Petra úspěšný.

V neděli závodiště patřilo ženám. I zde jsme měli zastoupení. Ve váhové kategorii do 58 kg se představila Markéta Kellarová. Markéta utrhla 54 kg, nadhodila 69 kg a umístila se na 9. místě. Letošní rok byl i pro Markétu úspěšný. Po tom co se vrátila z Německa, kde byla pracovně, zaznamenala zlepšení v podobě osobních rekordů.

Všem závodníkům a závodnicím gratulujeme k výkonům a k umístění a těšíme se na příští ročník MČR, který bude pro náš oddíl minimálně stejně úspěšný. 🙂

Petr Stránský

Markéta Kellarová

Foto : Jiří Goldman